lördag, maj 23, 2009

onsdag, maj 20, 2009

Så även en bild på bytet.


Var på plats vid ca 21:30. Var lugnt hela kvällen även om jag hörde lite suspekta prassel här och där. Planen var att bryta upp vid midnatt och dra hem. 23:55 var det dags att börja plocka ihop och jag skulle precis resa mig upp när jag hör det karakteristiska prasslet. Jag piggnar till och lyssnar. Jodå, fler än en gris på väg in snett bakifrån till vänster. Låter som att dem kommer rätt nära tornet men går sen ner en bit i slänten och rätt som det är kommer de en och en och passerar. 3 st är de. Samma storlek, årsgrisar. Jag är väldigt nära att få iväg ett skott men de står inte stilla mer än någon sekund. De passerar och jag tror att det är kört, att de ska gå vidare men de stannar upp och kommer tillbaka. En av dem går fram till tjärträdet och de andra två traskar neråt slänten. Jag får fin bredsida på den vid tjärträdet och blåser på. En sticker tillbaka samma väg dem kom ifrån. En drar rätt ner över kärret och en verkar springa på stället en bit ner i slänten innan det blir tyst igen.
Ner och kolla skottplatsen. Ja, ni ser ju hur tjärträdet ser ut nedan. Inte mycket att vänta på.
Följer blodspåret 15-20m och där ligger den under en gran. Skottet har gått in bra men utgångshålet var lååååångt upp!?!?!?! Antingen har kulan rikoschetterat eller så skrubbade den sig precis när jag sköt.
Slutet gott, allting gott. :)

Den har nog inte gått långt


Detta är alltså det tjärträd man ser på bilden nedan efter att en
30-06 Oryx passerat genom en gris och råkat skvätta ner trädet med lungblod.

tisdag, maj 19, 2009

Och till vänster ser ni...


...en slänt ner till kärret med ett tjärträd mitt i. Populärt av svinen.

Saknas bara några svin i denna bild


Detta är vyn från ST. Bokskog och en fin glänta.

måndag, maj 18, 2009

I brist på annat...


Varit hemma med barnen i helgen och inte kunnat vaka på svinen. Fick lite abstinens och fick ge mig på det som fanns hemmavid. ;)

fredag, maj 15, 2009

Till slut öppnade de lådan





Efter flera veckor med diverse godsaker i lådan har de äntligen gått på den. :D
Jag har ju lagt i skorpor, knäckebröd, långfranska, kakor, äpplen, surströmming m.m. men de har på sin höjd gått fram och luktat på den. Jag har till och med hjälpt dem av med locket för att de ska kunna käka direkt ur den men de har inte velat utan fåglarna har fått sig ett skrovmål istället. I tisdags var jag uppe med en himla massa döbakt sockerkaka samt ett gäng muffins som inte föll någon i smaken. Allt hembakat. Dagen efter har de varit framme och luktat på lådan men inte rört den men natten efter det så har de minsann slängt av locket och glufsat i sig allt. Hoppas att det fortsätter så och att åtminstone dessa två svin har lärt sig att leta i lådan. :)

söndag, maj 10, 2009

Perfekt väder för trolling idag


Var ute en runda med Kalin (kusinen) och Alexander (Kalins systers son). Perfekt väder med sol och lite vind. Kanske liiite för mycket men inget som störde. Blev dock inget alls. Vi hade ett kostigt skrik i ena rullen som skulle kunna varit ett hugg men inget som löste ut. Dock så blev jag väldigt konfunderad då ett av dragen saknade krok när jag vevade upp. Hmmm....

torsdag, maj 07, 2009

Dagens goda gärning


De ringde från blodcentralen och ville ha lite trombocyter så vad gör man... :)

Lerduveskytte


Pga hårda vindar vid havet körde vi lerduveskytte istället i förrgår. Kul!

onsdag, maj 06, 2009

Äntligen lite sprattel



Fick till slut en liten gädda. Alexander fick på en direkt efter som han tyvärr tappade. :( Typiskt.

Lite kustfiske idag.


Dock kassa vindar.
Har för närvarande min kusins son Alexander från Bulgarien på besök och vill naturligtvis att han ska få en gädda. Dock lättare sagt än gjort med detta väder.

måndag, maj 04, 2009

fredag, maj 01, 2009